tiistai 5. elokuuta 2008

Tomaattipaahtis


Meillä on lähes joka ilta sama ongelma. Ongelma on kamala nälkä. Tähän iltanälkään teemme usein lämpimiä leipiä joista voisinkin laittaa parhaat vaihtoehdot joskus tänne näkyviin. Mutta yhtenä iltana tuossa useita kuukausia sitten teimme poikkeuksen ja halusin keksiä jotain uutta. Tämäkin idea alkoi kurkistuksella jääkaappiin ja tutkimalla sen sisältöä. Onneksi oli muutamia hyviä raaka-aineita.

3 palaa paahtoleipää
Salsakastiketta
2 tomaattia
rucolaa
Mustapippuria
Yrttimaustetta

Ensin paahdoin leivät leivänpaahtimessa ja leikkasin ne n. 1cm x 1cm kuutioiksi. Paahdetut kuutiot jaoin molemmille kulhojen pohjalle. Paahtiksen päälle asettelin kuutioidut tomaatit ja laitoin molemmille pari ruokalusikallista medium vahvuista salsakastiketta. Oma salsasuosikkimme on Santa Marian garlic salsa. Tähän päälle vielä mausteeksi myllystä hiukan mustapippuria ja yrttimaustetta. Koko homman kruunaa kuusi kappaletta n. 1cm paksuisia vuohenjuustosiivuja. Nämäkin siis jaetaan tasan niin että molemmille tulee niitä 3 kpl annoksen päälle.

Jälleen kerran sapuskat uuniin 175 astetta ja 10 min. Päälle vielä rucolat koristeeksi ja kyllä on hyvää.

Ei kommentteja: