maanantai 8. joulukuuta 2008

Feta-rucolaleipä



Mulla on kauhea himo kaikenlaisiin täytettyihin leipävirityksiin. Vaikka tuo leipätaikinan kanssa puljaaminen onkin vähän sellaista, että ensin menee hermot ja sitten sitä taikinaa löytyy pöydältä vielä viikon päästä, niin aika kultaa muistot ja säännöllisesti tulee testattua uusia ohjeita. Tämän leivän idea on poimittu mainiosta blogista pastanjauhantaa.blogspot.com, mutta raaka-aineita on vähän muuteltu oman inspiraation ja jääkaapin sisällön mukaan.

Leipätaikina:

350 g vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl extra vergine -oliiviöljyä
2 1/4 dl lämmintä vettä

Ensin tehdään siis taikina ja kohotetaan kaksinkertaiseksi. Sen jälkeen taikina taputellaan tai jos hifistellään niin kaulitaan pellin kokoiseksi. Voidellaan oliiviöljyllä. Toiselle puoliskolle levitetään reilusti fetaa, silputtua rucolaa ja basilikaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Päälle mustapippuria ja suolaa myllystä. Lopuksi lätty taitetaan kahtia, eli täyttämätön puoli tulee katoksi täytetyn puolen päälle.

Taas kohotetaan puolisen tuntia. Paistetaan uunissa 180 astetta noin 20 min. Jos on aloittanut tekemään tätä nälkäisenä, niin tässä vaiheessa onkin jo hermo vähän kireällä. Aikaa menee nimittäin kohotuksineen ja paistoineen kaikkineen pari tuntia. Mutta on kyllä ajan ja vaivan arvoinen lätty!

.riikkis

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tää on niiin ihanan näköistä. Pitäis testata. Oon vaan älyttömän laiska ja huono tekemään taikinoita!