tiistai 30. joulukuuta 2008

Kevätrulla-kokeilu


Mietin jonkun aikaa, että mitenkähän kevätrullia voisi tehdä itse. Nehän ovat tosi hyviä ravintolassa alkupalana, mutta tuntuvat aina loppuvan kesken... Käytiin ennen joulua Vii Voanissa eli ehkä Suomen parhaassa thai-ruokakaupassa ja sieltä löytyi riisipaperia plus kevätrullamaustetta. Siispä kokeilemaan!

Täytteeksi laitettiin punakaalia, salottisipulia, porkkanaa, riisinuudeleita ja tuota kevätrullamaustetta, joka oli kyllä aika mitätöntä. Ensi kerralla varmaan täytyy maustaa itse. Täytteet oli vähän kaikkea mitä kaapistä löytyy -henkeen, hyviä täytteitä olisi noiden lisäksi cashew-pähkinät, idut, sienet, kiinankaali... Vaihtoehtoja kyllä riittää.

Ensin freesattiin kasvikset ja sekoitettiin mauste. Sen jälkeen kasteltiin riisipaperi kunnolla vedellä voitelemalla, täytteet siihen ja rullattiin tiiviiksi rullaksi. Myöhemmin luin keittokirjasta, että rullia kannattaisi laittaa kaksi päällekkäin. Ensi kerralla niin, koska nyt yksi ohut rulla tarttui kiinni joka paikkaan ja meinasi ratketa. Suhteellisen helpot nuo rullat kuitenkin olivat tehdä.
Rullaamisen jälkeen uppopaistettiin rasvassa joku sellainen vajaa 5 minuuttia, että ehtivät saada vähän väriä pintaan. Sen jälkeen valumaan talouspaperin päälle.

Kevätrullat tarjoillaan hyvän sweet chili -kastikkeen kanssa. Koska tässä tehtiin rullat ihan ruoaksi eikä alkupalaksi, niin kaverina on niin ikään Vii Voanista ostetulla maustekastikkeella maustettuja nuudeleita.

.riikkis

Ei kommentteja: