sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Maustevaraston täydennystä

Oltiin viikonloppuna Helsingissä Raskasta joulua -keikalla. Majoituttiin Kaisan luona Kalliossa (kiitti Kaisa!) ja suunnattiin sunnuntaiaamuna täydentämään maustevarastoja. Kallion etniset kaupat ei olleet mulle mitenkään tuttuja ennestään, mutta Vii Voan nousi kyllä ehdottomaksi suosikiksi! Tällainen pikkukaupungin asukki oli ihan fiiliksissä siellä! Ihan mahtavat valikoimat tuoreita yrttejä, kasviksia ja hedelmiä ja vieläpä kohtuullisen hintaisina. Pakasteenakin sai vaikka mitä. Jouduttiin ikävä kyllä täydentämään lähinnä vaan maustevarastoja, kun joulunpyhät pakkaa päälle ja ollaan menossa melkein koko ajan.

Tuli ostettua nuudeleita, pappadumeja, riisipaperia kevätkääryleitä varten, intialaista currytahnaa, kookos-galangal-kastiketta, tuoretta sitruunaruohoa, kokonaista kardemummaa plus erilaisia maustekastikkeita. Jos näistä nyt hetken kokkaisi. Kookos-maapähkinäkastiketta ei etsinnöistä huolimatta löytynyt. Ostettiin sellaista kesällä Bangkokin kentältä ja se toimi ihan mahdottoman hyvin leivitettyjen katkarapujen dippinä.

Alla kaksi kuvaa jääkaapista. Vaikka siellä ei olisi mitään syötävää, se on kuitenkin aina täynnä. Joku on näemmä villiintynyt kaiken maailman kastikkeista ja tahnoista. Esimerkiksi bbq-kastiketta täytyy olla ehdottomasti kolmea eri laatua. Jos jostain syystä tulee ruokakriisi ja me ei päästä kotoa mihinkään, niin mausteet ei ainakaan lopu ensimmäisenä, hehe.


.riikkis

Ei kommentteja: