maanantai 19. tammikuuta 2009

Epäonnistunut maanantaipöperö

Hohhoijaa!!! Tehtiin sitten tänään 2,5 tuntia ruokaa ja aivan kauheessa nälässä. Oli jo kolmelta iltapäivällä nälkä ja ruuan oli tarkoitus olla valmiina klo 17. Lopulta saatiin sapuskaa 18.40. Eikä edes syöty sitä mitä piti.

Resepti:
4 kg epäonnea
2 l huonoa karmaa
400g seitä
990 g perunoita
1 rasvainen keittiö
Kuorrutetaan pienellä vitutuksella ja käytetään tähän aikaa se 2,5h.

Eli oli siis tarkoitus tehdä thai-kalapuikkoja, korianteridippiä ja wasabiperunamuussia. Muussista tuli erittäin hyvää, mutta kaikki muu menikin sitten täysin päin pe....ttä. Tehtiin seistä tosi hyvä kalapuikkotaikina kun turskaa ei meidän lähikaupasta löytynyt ja paneroitiin ne perinteisesti korppujauhoilla. Puikot sitten paistettiin upporasvassa ja niistä tuli ihan mielettömän hienon näköisiä. Hieno näkö ei kuitenkaan taannut kypsyyttä joten päädyimme laittamaan ne uuniin loppukypsennykseksi. Lopulta pidettiin niitä uunissa 45min aina välillä kypsyyttä tarkastaen. Tämänkään ajan jälkeen ne ei ollut kypsiä, mutta panerointi kaipasi jo rautasahaa ja hermot kaatokänniä (mitä en kuitenkaan nyt ota. Säästän viikonloppuun).

No jos kalapuikot epäonnistui niin tuli dipistäkin ihan kamalaa. Dipit on yleensä mun bravuuri, mutta nyt kun tein kirjan ohjeella niin ei sekään onnistunut. Elikkäs kolmesta ruuasta yksi onnistui ja sekin oli muussi. Syötiin sitten hyvää muussia, pahaa dippiä ja friteerattiin puolivalmiita finduksen katkarapuja, jotka ei petä koskaan. Nekin lopulta dippasin sweet chili kastikkeeseen kun se oma dippi oli niin pahaa.

Tämmöinen tarina tänään. Nyt teetä, suklaata ja telkkaa. Ne ei voi epäonnistua.

-Pauli-

Ei kommentteja: