perjantai 30. tammikuuta 2009

Peruna-kikhernevuoka


Tein tossa viikolla tämmöisen peruna-kikhernevuuan. Siitä tuli viisi annosta joten sai helposti myös vaimolle toihin eväät. Ruoka oli yllättävän hyvää vaikka olikin näin yksinkertaista ja todella helppoa tehdä.

5 perunaa
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
100 g vuohenjuustoa
3 dl ruokakermaa
1 prk kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
1 dl salsaa
suolaa
pippuria
korppujauhoja

Kuori ja siivuta perunat. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja paista pannulla lähes kypsäksi. Laita lopuksi sekaan kikherneet, pieneksi pilkottu kesäkurpitsa, salsa ja mausteet. Sekoita ne pannulla ja ota pois lämpimältä levyltä. Laita puolet perunoista voidellun vuuan pohjalle ja niiden päälle kaikki mitä pannusta löytyy. Seuraavaksi siivutettu vuohenjuusto ja viimeiseksi loput perunat. Kaada päälle ruokakerma ja pinnalle korppujauho. 175 asteisessa uunissa taidettiin pitää niitä 40 min tai kunnes perunat tuntuivat kypsältä. Jos tuntuu että salsalla tulee liian tulista niin laitta salsaa vähän vähemmän ja tilalle vaikka tomaattipyrettä. Näin tulee miedompi ja pehmeämpi maku. Tomaattipyreeseen lisäisin kyllä hiukan sokeria niin pehmenee entisestään.

-Pauli-

3 kommenttia:

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kappas, saman tyyppinen tosiaan. Vaikuttaa aikasta hyvälle, joten laitanpa korvan taakse. Samoin blogisi, koska en olekaan täällä tainnut ennen vierailla!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Olenpas toki sittenkin. En muistanutkaan enää, että olit se ruokakomerostasi esiin tullut "piilolueskelija" :).

P kirjoitti...

Kiitos kommeteista, Aurinkotuuli!

Kikherneistä voisi kyllä kehitellä kaikenlaista hyvää. Mun on pitänyt jo pidempään testata niiden marinoimista, mutta enpä ole saanut aikaiseksi.

.riikkis