maanantai 26. tammikuuta 2009

Sorbetti verde


Meillä tehdään jälkkäriä ihan äärimmäisen harvoin, ehkä kerran tai kaksi vuodessa. Nyt oli toinen näistä kerroista, kun innostuin testaamaan sorbettia uudesta keittokirjasta. Hyvää siitä tuli ja aloinkin heti suunnitella, mistä kaikesta sorbettia voisi tehdä. Mangosta, tuoreista mansikoista, vihreästä teestä... Valkoisen sokerin voisi ehkä jatkossa korvata tummalla.

Sorbetti verde
(Kiskola&Miettunen: HOT chiliä ja muita mauste-elämyksiä)

2 kypsää banaania
3 kiiviä
100 g pala tuoretta inkivääriä
3 dl sokeria (laitoin 2,5 dl)
3,5 dl vettä
1 sitruunan mehu (korvasin limen mehulla)

Ensin keitellään liemi pilkotusta inkivääristä, vedestä ja sokerista. Liemi on valmista kun sokeri on sulanut siihen. Annetaan jäähtyä hetki ja siivilöidään inkiväärit pois. Jäähdytetään jääkaapissa. Soseutetaan banaanit ja kiivit vaikka sauvasekoittimella ja sekoitetaan mössö jäähtyneeseen liemeen. Lisätään limen mehu.

Tässä vaiheessa tulee lisäpisteet jäätelökoneesta. Massan voi nimittäin laittaa siihen pyörimään ennen pakastamista. Ellei omista kyseistä laitetta (kuka edes omistaa sitten 90-luvun?), niin massa kaadetaan pakastepurkkiin (tavallinen vanha jätskirasia on sopivan kokoinen) ja laitetaan pakastimeen. Seosta on kuulemma hyvä sekoitella puolen tunnin välein kunnes se jäätyy. Minä tietenkin unohdin ja aamulla sorbetti oli kivikovaa. Kyllähän se siitä pehmeni, kun antoi hetken sulaa tiskipöydällä.

Lopputuloksena hyvän hedelmäistä sorbettia. Sokeria olisi ehkä voinut olla vieläkin vähemmän. Mutta siis vaivaan nähden ihan kelpo jälkkäri!

.riikkis

Ei kommentteja: