lauantai 14. helmikuuta 2009

Feta-aurinkokuivattu tomaatti -muffarit




Tulipa testattua yhtenä iltana iltapalanälkäisenä suolaisia muffinseja. Meillähän ei yleensä leivota oikein mitään, kun varsinkin makeat leipomukset tahtovat jäädä syömättä. Nämä tekivät kauppansa mainiosti ja olivat vielä ihan supernopeat tehdä. Ja täytteitähän voi varioida vaikka miten paljon (rucolaa ja vuohenjuustoa, hmmm).

Ohje on napattu ja vähän muunneltu mainiosta Lettupannusta.

Ainekset:

2,5 dl sämpyläjauhoja
2 dl partaäijää tai muuta maustamatonta jugurttia
1 muna
1 rkl oliiviöljyä
4 silputtua aurinkokuivattua tomaattia
puolikas Patros-fetajuustopalasta
1,75 tl leivinjauhetta
vähän soodaa ja suolaa
kuivattuja yrttejä
päälle unikonsiemeniä

Homma menee niinkin yksinkertaisesti, että kaikki kuivat aineet laitetaan sekaisin omassa kulhossaan. Toisessa kulhossa sekoitetaan jugurtti, muna ja öljy. Sekoita aineet keskenään ja lisää sekaan murustettu feta, saksitut tomaatit ja yrtit. Kaikki sekoitetaan nopsasti sekaisin ja jaetaan noin kuuteen muffinssivuokaan. Päälle vielä siemenet (aurinkonkukan tai kurpitsan sopivivat varmaankin unikonsiemeniä paremmin, mutta kaapista löytyi vain jälkimmäisiä). Paistetaan 225 asteessa noin 12 min.

Minä paistoin muffarit totaalisena heräteostoksena Kokkipuodista hankitussa silikonisessa missä lie pikkukakkuvuoassa, jossa on tilaa kuudelle leipomukselle. Tulipa käytettyä kerrankin tuotakin kapinetta. Toimi kyllä aivan mainiosti. Muffinssit voi kuulemma paistaa vaikka voidelluissa kahvikupeissakin! Hauska idea, eikä tule mitään turhaa roskaakaan paperisista vuoista.

.riikkis

Ei kommentteja: