torstai 19. helmikuuta 2009

Lohi-ciabatta



Tänään oli ohjelmassa lohi-ciabattan tekoa. Tehtiin kyllä ihan paistovalmiista leivästä mutta hyvää tuli silti. Oli jopa yllättävän nopea valmistaa.

Kaupasta tarvitsee seuraavaa (annos kahdelle):

1 paistovalmis ciabattaleipä
500g lohifilettä
salaattia
tomaatti
lempisalsaasi
punasipulia
cheddarjuustoviipaleita
suolaa
pippuria

Leikkaa lohifile neljäksi noin sentin paksuiseksi pihviksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Jätä loheen nahka paiston ajaksi. Paista lohi pannulla voissa niin saat pihveihin rapeamman pinnan. Lohen ehtii paistamaan lähes samassa ajassa kuin ciabattankin. Kun ciabatta on melkein valmis niin halkaise siitä sopivan kokoinen leipä (n. 15cm on aika sopiva) ja laita puolikkaat takaisin uuniin leikkauspinta ylöspäin pariksi minuutiksi saadaksesi rapeat pinnat. Kun leipä ja lohet ovat valmiit voit kasata leivän. Järjestyshän on: leipä, salsaa, salaattia, 2 lohipihviä, 2 juustosiivua, tomaattia ja sipulia. Meillä laitettiin lautaselle lisäksi guadeloupe-meloonia niin ei tarvinnut paistaa ranskalaisia.

-Pauli-

Ei kommentteja: