torstai 12. helmikuuta 2009

Lohiperunalaatikko



Tänään oli vuorossa taas arkiruokaa josta saatiin huomiseksi molemmille eväät. Reseptillä tuli siis 4 aika isoa annosta. Hain muuten kaupasta kaikki tarvikkeet, kun mausteita lukuunottamatta ei ollut kaapissa mitään muuta. Kauppaan meni 5,99€ eli just tuommoinen simon vaatehuonehinta.

Kauppalistaa:
1 kg perunoita
300 g marinoituja lohisuikaleita (kerma-hunaja)
150 g pakastepinaattia
1 pieni purjo
1 prk valion 2% ruokakermaa 3,3 dl
pippuria
(valkosipulijauhetta)

Hommahan meni siis seuraavasti. Kuoritaan perunat ja viipaloidaan ne. Pistetään puolet perunoista voideltuun vuokaan ja niiden päälle puolet viipaloidusta purjosta ja pannulla paistetut lohisuikaleet. Lohien päälle loppu purjon puolikas ja loput perunan viipaleet. Molempiin väleihin laitoin perunoiden päälle myllystä pippuria ja hiukan valkosipulia. Lopuksi sekoitetaan kerman joukkoon sulatettu pinatti ja kaadetaan seos vuokaan. Meillä vuoka viihtyi uunissa 50 min ja asteita oli 175. Puolessa välissä jouduttiin laittamaan leivinpaperi vuuan päälle jottei pinta pala.

Tämä oli oikein maukas arkiruoka johon lisää makua saisi helposti juustolla ja oikealla kermalla. Nyt mentiin kuitenkin aika terveellisillä raaka-aineilla jotta voi sitten viikonloppuna taas mässäillä kaikkia herkkuja.

-Pauli-

Ei kommentteja: