sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Munakoisolasagne


Löysin hyvältä vaikuttaneen munakoisolasagnen ohjeen MeNaiset -lehdestä. Enpä ole tullut edes ajatelleeksi, että kyseisestä lehdestä voisi olla tuollaista iloa. Resepti kokeiluun ja lopputulos oli oikein hyvä.

Ainekset:

sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl sokeria
2-3 tomaattia
1 dl tuoretta basilikaa
1 (400g) munakoiso
400 g mozzarellaa
9 kpl lasagnelevyjä
1-2 dl maitoa
1 dl parmesaania raastettuna

Tee ensin tomaattikastike: kuori ja pilko sipuli ja freesaa oliiviöljyssä kattilassa. Kaada sekaan tomaattimurska, purista valkosipulinkynnet, lisää sokeri, suola ja mustapippuri. Kuutio tomaatit ja lisää sekaan. Hauduttele hiljalleen noin 15 min. Lisää lopuksi silputut basilikanlehdet.

Leikkaa munakoiso noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista useassa erässä oliiviöljyssä pannulla pari minuuttia per puoli, kunnes siivut pehmenevät ja saavat vähän väriä. Viipaloi mozzarella siivuiksi.

Kasaa lasagne uunivuokaan. Ensin pohjalle tomaattikastiketta, sitten kerros lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, juustosiivuja, munakoisoa, ja sama uudelleen. Tee viimeinen kerros tomaattikastikkeesta ja levitä sen päälle munakoisosiivuja. Valuta maito vuokaan reunoja pitkin ja vain sen verran, ettei maito nouse ruoan päälle. Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi ja paista 200 asteessa noin 40 min. Kaveriksi vihreää salaattia, kuten lassen kanssa kuuluukin.

Ohje kuulostaa aavistuksen työläältä ja onkin vähän, mutta toisaalta kaikki työvaiheet on tosi helppoja. Eikä tällä kertaa tarvitse varoa polttamasta valkokastiketta pohjaan... Minä laitoin 370 g purkin Muttin tomaattimurskaa (koska se on parhaaksi havaittu) ja tomaattikastiketta olisi saanut olla enemmänkin. Toisaalta tuoreet tomaatit antoivat hyvän maun siihen. 400 g mozzarellaa kuulosti kauhelta määrältä, joten nipistin juuston yhteen Riitan herkun 250 g pakettiin. Se on oma suosikkimozzarella näistä suomalaisista ja toimi hyvin tässäkin.

Vähän jäi naurattamaan ohjeen annosmäärä 6-8 annosta. Minä söin yhden ja laitoin neljä eväsrasioihin. Yhteensä viisi annosta siis. Ja minä olen sentään aika pieni nainen, enkä kauhean kova syömään. No ehkä ne siellä naistenlehtien toimituksessa syövät sitten aika vähän.

Lisäys: Itketin muuten munakoison, vaikkei ohjeessa käskettykään. Eli ripottelin suolaa siivujen päälle ja annoin olla reilun vartin ennen kuin pyyhin nesteen ja suolan pois. Itkettäminenhän poistaa koisoista nestettä ja kitkeryyttä.

.riikkis

Ei kommentteja: