keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Korianterikanaa ja dippiä


Näyttääpä tämäkin annos vaisulta. Valkoinen lautanen, jugurttikastike, valkoista riisiä ja kanafilepihviä. Hyvää se oli, vaikkei ehkä niin herkulliselta näytäkään. Pitää varmaan ostaa jonkun muunkin värisiä lautasia kuin valkoisia.

Oli kaupassa pehmeän pippurinen marinoitu kanafilepihvit tarjouksessa ja tuli sitten ostettua niitä, vaikka yleensä en mielellään marinoitua lihaa ostakaan. Nyt kun se oli niin paljon edullisempaa, niin tuli siihen sorruttua.

Homma lähti käyntiin fileiden pesulla. Ensin kaikki marinadi pois ja sitten marinoimaan uudelleen. Senkin tein helpon kautta ja käytin valmiita marinadeja. Tein sekoituksen Santa marian sweet pineapple glazesta ja Spice upin valkosipuli & korianteri marinadista. Yhdistelmä oli kyllä todella hyvä ja näin fileistä tuli erittäin maukkaita. Fileet paistoin uunissa.

Ruuan kruunasi jugurttidippi, siitäkin kirjoittaisin reseptin mutta kun en muista mitä siihen laitoin ja ainakaan kuinka paljon. Teen dipit aina fiilispohjalta ja siksi niistä on vaikea kirjoittaa reseptiä kun ei oikeesti tiedä yhtään kuinka paljon mausteita siihen laittaa. Kokeilkaa kuitenkin jotain tämän tapaista versiota:

2 dl turkkilaista jugurttia
20 sitruunamelissan lehteä silputtuna
10 basilikan lehteä silputtuna
2 cm purjon vartta pieneksi pilkottuna
1 valkosipulin kynsi
1 rkl sweet chili kastiketta
1 tl sokeria tai hunajaa
2 rkl raastettua parmesaania
liraus sitruunamehua
suolaa
pippuria
chiliä jos tuntuu ettei muuten ole maukasta.

Dipin on kuitenkin tarkoitus olla raikas ja hiukan hapan joten chilin ei tarvitse maistua läpi. Dippiä voi käyttää sekä kanan että riisin kanssa.

-Pauli-

Ei kommentteja: