sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Lohi-pinaattipiirakka

Aina ei jaksa tehdä kaikkea itse ja nyt oli yksi kerta niistä. Lauantaivieraille piti saada syötävää nopsaan ja päädyttiin lohi-pinaattipiirakkaan. Pohjan virkaa sai hoidella kaupan pakastealtaasta napattu Sunnuntai ruis-perunataikina. Se on muuten hyvä tuote! Pohjastakin tulee parempi kun mukana on muuta kuin vehnäjauhoa. Voisihan tuollaisen varmaan tehdä itsekin, jos aloittaisi keittelemällä perunat ensin... No näin pääsee pari askelta helpommalla.

Ainekset:

kaksi pussia pakastepinaattia
paketti fetajuustoa
sopiva siivu savulohta
punasipuli
kaksi munaa
ruokakerma
mustapippuria, chipotle-kastiketta
piirakkapohja

Piirakkapohja sulaa noin puolessa tunnissa. Sillä välin freesataan pannulla sipuli ja lisätään sekaan sulatetut ja valutetut pinaatit ja mausteet paistellaan hetki. Piirakkapohja taputellaan vuoan pohjalle ja paistetaan ensin reilut 5 min (ihan vain siksi, että tällaisissa piirakoissa pohjalla on usein tapana jäädä raa´aksi). Sen jälkeen pohjalle levitetään sipuli-pinaattiseos, kalasiivut, fetapalat ja kerma-munaseos. Paistetaan vielä 20-25 min tai kunnes täyte on saanut vähän väriä.

Viisi henkilöä tuhosi piirakan alta aikayksikön. Hyvä siitä tulikin.

.riikkis

Ei kommentteja: