maanantai 16. maaliskuuta 2009

Sunnuntai-iltapäivän bruschettat


Tultiin sunnuntaina ulkoilemasta ja oli pikkaisen nälkä. Ei kuitenkaan viitsitty tehdä vielä päivällistä kun kello oli vasta kaksi iltapäivällä, joten piti saada vähän välipalaa. Kaapissa oli hiukan ei niin tuoretta leipää ja muutamia muita sopivia bruschettatäytteitä, joten lähdin työstämään välipalaa niistä.

Leikkasin Luoman ruisvehnäleivästä muutamia sopivia palasia ja pistin ne 3 minuutiksi uuniin (n. 175 astetta), niin että pinnasta tuli hiukan rapea. Pinnalle levittelin Pirkan Välimeren tahnaa, vihreää chilikastiketta, mustapippuria ja valkosipulirouhetta. Leivät takaisin uuniin n. 3 minuutiksi. Loput täytteet sitten levittelimme oman maun mukaan. Molemmille tomaattia, savujuustoa ja basilikaa. Minulle vielä lisäksi pepperonimakkaraa.

Bruschettojen kyytipojaksi keittelin pannullisen teetä ja näin saatiin nälkää siirrettyä ainakin kaksi tuntia eteenpäin. Oli herkullisen näköistä ja hyvää.

-Pauli-

Ei kommentteja: