keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Leipäjuusto-saksanpähkinäsalaatti

Pähkinäiset salaatit taitavat olla meidän taloudessa tämän kevään ruokalöytö. Pauli toi Slovakiasta (tarkalleen ottaen Budan päiväreissulta) tullessaan isot satsit pähkinöitä ja ne ovat kadonneet muffinsien lisäksi erilaisiin salaatteihin. Täytyypä muistaa käydä kauppahallissa taas elokuun festarireissulla!

Salaatin ainekset:

jääsalaattia
tomaattia
kurkkua
marinoituja valkosipulinkynsiä
leipäjuustoa
paahdettuja saksanpähkinöitä

Pähkinät paahdetaan ensin pannulla ja niiden jäähtyessä sekoitellaan muut ainekset. Paahtamisen kanssa ei muuten kannata lintsata, sillä pähkinät maistuvat todellakin aivan erilaiselta paahdettuina kuin sellaisinaan. Kastikkeena tässä toimii tuttu oliiviöljyn, balsamicon ja mustapippurin yhdistelmä.

.riikkis

Ei kommentteja: