tiistai 14. huhtikuuta 2009

Munakoiso-artisokka-pastavuoka


Pääsiäisen jäljiltä kaappeihin oli kertynyt kaikenlaisia jämiä, joiden käyttäminen vaati suunnitelman: kasvispastavuoka! Siihen voi upottaa millaiset jämät vain. Tällä kertaa lopputulos oli sen verran onnistunut, että se ansaitsee päätyä kirjoitetuksi. Pääsiäisostoksilta mukaan oli vielä tarttunut hassu pyöreä munakoiso, jonka maku oli oikein mainio.

Ainekset (3-4 annosta):

5 dl keittämätöntä penneä
banaanisalottisipuli
pyöreä munakoiso
3-4 herkkusientä
2 valkosipulinkynttä
3/4 purkkia artisokkaa
2 dl eli purkki ruokakermaa
1 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
puoli purkkia punaista pestoa
suolaa, pippuria, yrttimaustetta

Ihan ensimmäisenä kannattaa leikata munakoiso siivuiksi ja itkettää se (ripotellaan suolaa päälle ja odotellaan vartti-puoli tuntia, sen jälkeen suolat pyyhitään pois). Sipuli freesataan pannulla, lisätään pilkottu munakoiso, sienet ja valkosipulinkynnet. Paistellaan hetki ja lisätään mausteet ja pilkottu artisokka.

Pennet keitetään ohjeen mukaan al denteiksi ja joukkoon sekoitetaan pesto. Pasta kipataan uunivuokaan kasvisten kanssa ja nostellaan sekaisin. Joukkoon lisätään vielä kerma-maitoseos ja pinnalle juustoraaste. Paistetaan n. 175 asteessa 25 min, tai kunnes paistos hyytyy ja juusto saa vähän väriä pintaansa.


.riikkis

Ei kommentteja: