perjantai 10. huhtikuuta 2009

Paistettu pangasius plus lisukkeet


No, huh-huijaa. Tämän ruuan tein tuossa viikko sitten ja nyt tekee tiukkaa muistaa mitä siihen tuli. Tämän takia olisi varmaan hyvä kirjoitella ohjeita ylös jo tekovaiheessa. Eli en siis lupaa että ohjeistus menee aivan täysin oikein.

Aloitetaan pangasiuksesta. Tätä kalaa on koitettu jo kerran ja silloin se ei ollut mitenkään erityisen hyvää mutta annettiin sille kuitenkin toinen mahdollisuus. Ostettiin siis molemmille omat fileet jotka kotona sitten maustoin. Mausteiksi tuli suolaa, pippuria, sitruunamehua ja Santa Marian wasabi&sesame mausteseosta. Mausteet molemmille puolille ja annetaan maustua ainakin puoli tuntia.

Kalat kypsensin pannulla voissa n. 5 min/puoli. Tein tällä kerralla teflonpannulla kun en jaksanut pestä valurautapannua. Toinen kaloista maistui pohjamudalle, mutta toinen oli oikein hyvää. Sovimme että annamme pangasiukselle vielä yhden mahdollisuuden kesällä grillissä, mutta jos muta vielä maistuu niin sitten ei tätä kalaa meille tule.

Lisukkeeksi tuli villiriisiä ja sen kanssa sienikastiketta. Riisin keittoa en ala läpi käymään, mutta kastikkeesta muutama sana. Kastike oli oikeasti todella hyvää ja muistaakseni vielä erittäin yksinkertainen tehdä. Ainekset meni 90% varmuudella näin:

5 herkkusientä aika pieneksi pilkottuina
1 salottisipuli erittäin pieneksi pilkottuna
1 dl kermaa
2 tl Pirkan välimeren tahnaa
pippuria
suolaa hyvin vähän kun sitä taitaa tahnassakin olla
tuoretta basilikaa
ruohosipulia

Tekeminen menee niin että pilkotaan, paistetaan, kaadetaan kerma mukaan ja haudutetaan.

-Pauli-

Ei kommentteja: