tiistai 2. kesäkuuta 2009

Parmesan-kermaviilidippi

Dipit on mun bravuuri ja ne ovat myös semmoinen asia minkä kanssa voi aina kehittyä. Tavoitteena on tehdä jonain päivän maailman paras dippi ja hankkia sen avulla omaisuus. Vähän niinkuin Hesen majoneesit.

Tänään syötiin kuitenkin uusia perunoita ja savulohta. Lohi on tylsää pelkiltään, kun taasen perunoille riittää pelkkä voinokare. Lohi siis tarvitsi seurakseen dippiä. Dippi kun onnistui kohtuu hyvin, niin pitää kirjata se heti tänne ylös. Tämä sama dippi sopii myös erinomaisesti salaatinkastikkeeksi.

1 prk kermaviiliä
1 dl hienoksi raastettua parmesaania
2 rkl valkosipulituorejuustoa
1 tl sitruunamehua
silputtua ruohosipulia
silputtua basilikaa
mustapippuria
1 tl sokeria tai hunajaa
1 tl dijon-sinappia
ripaus suolaa
liraus vihreää chililientä.

Aineksia näyttää taas olevan aikamoinen kasa, mutta kun itse valmistan dipit aina hiukan sen mukaan mitä kaapista löytyy ja mistä saa hyvän mixauksen niin resepti saattaa olla yllättävänkin pitkä.

-Pauli-

Ei kommentteja: