keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Raparperikakku on niin alkukesää!


Uusi asuinpaikka toi tullessaan muutamia etuja, kuten esimerkiksi vartta hullun lailla pukkaavat raparperit. Niistä saa kuulemma hyvää mehua, mutta tällä kertaa aikaa oli vain kakun verran. Tykkään jotenkin paljon enemmän tällaisista kakkusysteemeistä kuin littanoista piirakkapohjista.

Kakun ohje löytyi Maku-lehden arkistosta ja menee näin:

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl maitoa tai piimää
75 g voita sulatettuna
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
250 g (noin 1/2 l) raparperipaloja
noin 1/2 tl kanelia
2-3 rkl sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen maitoa tai piimää, jäähtynyttä voisulaa ja jauhoseosta. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (minä käytin irtopohjavuokaa ja kakku irtosi ihan mallikkaasti). Levitä päälle raparperipalat. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.

Kypsennä kakkua 200 asteessa, uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kun ei tartu kakkuun työnnettyyn hammastikkuun niin alkaa olla kypsä. Maistuu parhaalta vaniljajätskin kanssa, mutta vaniljavaahtokin toimii kyllä.

.riikkis

Ei kommentteja: