maanantai 14. syyskuuta 2009

Maanantai-illan soijasuikalelaatikko

Välillä tuntuu, että kunnollisten proteiinipitoisten kasvisruokien keksimiseen saa ihan kunnolla vaivata päätään. Helppohan sitä on yhdistellä kasviksia ja juustoja, mutta ainakin meidän kasvisruoissa proteiinipitoisuus jää usein surkeaksi.

Soija toimii hyvin kasvissyöjän proteiinilähteenä ja siitä kyllä saa kehiteltyä kaikenlaista, kunhan jaksaa vähän soveltaa. Rakenteen saa hyväksi kun jaksaa käyttää suikaleet vielä pannulla keittämisen jälkeen.

Maanantai-illan soijasuikalelaatikko menee näin:

reilu 3 dl soijasuikaleita
pala purjoa
puolikas kesäkurpitsa
neljä tuoretta herkkusientä
tölkki paseerattua tomaattia (vaikkapa Mutti 370 g)
ruokakerma
puolikas paketti voimakasta Koskenlaskijaa
7 dl täysjyvä-fusillia
kolme mietoa chiliä
suolaa, mustapippuria, rosmariinia
kasvisliemikuutio
korppujauhoa

Soijasuikaleet keitetään runsaassa vedessä kasvisliemikuution kanssa noin 10 min ja valutetaan niistä neste pois. Samoin pasta keitetään vähän al denteksi pussin ohjeen mukaan. Pilkotut purjo, kesäkurpitsa ja sienet kuullotetaan pannulla, sekaan lisätään soijasuikaleet ja paistellaan hetki. Maustetaan pippurilla, chilillä ja rosmariinilla.

Uunivuokaan kipataan keitetty pasta, kasvispaistos, palasteltu Koskenlaskija, tomaattimurska ja ruokakerma. Sekoitetaan. Päälle ripotellaan korppujauhot ja paistetaan 200 asteessa noin tunti.

.riikkis

Ei kommentteja: