maanantai 21. syyskuuta 2009

Sieniteema jatkuu: tattilasagne


ei ruokakuvaa, mutta maisemakuva sienten alkuperäpaikasta

Onnistuin eilen iltalenkillä löytämään ison pakastepussillisen (koirankakkapussillisen, jos tarkkoja ollaan) punikkitatteja. Keräsin oitis kaiken mukaan ja suurin osa sienistä osoittautuikin virheettömiksi. Netistä ei meinannut löytyä millään tattilassen ohjetta, joten sovelsin vähän Pirkassa kuulemma olleesta pestoisesta sienilasagnesta. Ohje toimii varmasti herkkusienilläkin, mutta tateissa on ihan oma hieno makunsa.

Ainekset:

noin 6 dl kuutioituja esipaistettuja tatteja
purjo
puoli purkkia pestoa
juustoraastetta pinnalle
mustapippuria
täysjyvä -lasagnelevyjä

Sienet siivotaan, pilkotaan ja paistetaan voissa. Sekaan lisätään silputtu purjo ja kuullotetaan hetkinen. Maustetaan mustapippurilla. Suolaa ei tarvita, koska pesto on itsessään aika suolaista.

Maitokastike:

litra maitoa
puoli desiä vehnäjauhoja
50 g voita
puolikas paketti voimakasta koskenlaskijaa
valkopippuria

Voi sulatetaan kasarissa, kipataan sekaan jauhot ja ruskistetaan hetki. Kaadetaan sekaan maito ja annetaan kiehahtaa. Lopuksi sekaan laitetaan Koskenlaskija -palaset ja kuumennetaan kunnes juusto liukenee keitokseen. Maustetaan vielä valkopippurilla.

Lasse kootaan ihan perinteiseen malliin, eli ensin valkokastike, sitten levyt ja sienikerros, taas valkokastike ja niin edelleen. Minä teen yleensä lasagneen kaksi täytekerrosta, mutta sekin lienee makuasia. Pinnalle ripotellaan juustoraastetta ja paistetaan 175 asteessa noin tunti (ainakin meidän elämänsä ehtoopuolella olevalla uunilla).

.riikkis

Ei kommentteja: