torstai 26. marraskuuta 2009

Bataatti-porkkanasosesoppa

Onpa ollut vähän hiljaista ruokablogipuolella viime aikoina. Ankeat pimeät illat eivät oikein innosta uusiin kokeiluihin, äkkiä vaan jotain mättöä naaman eteen duunin jälkeen. Eikä valokuvatkaan onnistu niin hyvin kuin kunnollisessa päivänvalossa. Soppaa tuli kuitenkin kokkailtua ihan omasta päästä ja koska setti toimi varsin hyvin, niin tässä tulee ohje:

Ainekset (5-6 annosta)

kaksi isoa bataattia
neljä isoa porkkanaa
1,5 l vettä ja kasvisfondia
rasia Violan afrikan paprika -tuorejuustoa
purkki ruokakermaa
suolaa, mustapippuria, valkosipulirouhetta
loraus chili chipotle -kastiketta tai muuta vastaavaa

Bataatit ja porkkanat kuoritaan, leikataan reiluiksi paloiksi ja keitetään kypsiksi. Minä tykkään käyttää enemmän fondia kuin kasvisliemikuutioita, mutta nekin siis toimivat paremman puutteessa. Kasvisliemestä tulee ruokaan jotenkin vähän einesmäinen maku ja toisaalta vierastan myös niiden lisäaineita.

Kun kasvikset ovat kypsiä, kaadetaan vettä hieman vähemmäksi ja soseutetaan koko setti sauvasekoittimella. Sen jälkeen kattila siirretään takaisin hellalle ja sekaan kipataan tuorejuusto, kerma ja mausteet. Haudutellaan vielä joku kymmenisen minuuttia ja valmista on! Jos vettä tuli kaadettua pois liikaa ja sopasta tulee liian tönkköä, voi vettä taas lisätä. Tarjoillaan vaikkapa raejuuston kanssa.

2 kommenttia:

saarah kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

hahaaa, pikkusisko on tehny melkein samanlaista soppaa koko syksyn, tosin bataateista ja paprikoista, mut just samaa afrikan paprika-violaa!nam.