maanantai 2. marraskuuta 2009

Perussettiä taas: soijarouhekastike pastalle

Opiskeluajoista alkaa olla jo niin monta vuotta aikaa, että tomaattimurskaan tehty soijarouhekastike maistuu taas. Joskus nimittäin siitä tuli syötyä itsensä ulos vuosikausiksi. Oikeasti ruoka on tosi helppo ja hyvä. Ja aineksetkin löytyy ainakin meillä oletustavarana kaapista.

Ruokaan tarvitaan:

2 dl soijarouhetta
vettä, loraus kasvisfondia
punasipuli
kaksi valkosipulinkynttä
kaksi porkkanaa
purkki tomaattimurskaa (Mutti toimii mainiosti!)
neljä tomaattia
purkki ruokakermaa
puoli purkkia Violan tomaatti-basilika -tuorejuustoa
ripaus sokeria, suolaa, mustapippuria
reilu teelusikallinen sambal oelekia
parmesaanilastuja

kaveriksi täysjyväspaghettia ja salaattia

Vesi keitetään kiehuvaksi vaikkapa vedenkeittimessä ja kaadetaan kulhoon soijarouheen päälle. Vettä kannattaa laittaa sen verran, että soijarouhe peittyy kunnolla. Sekaan lorautetaan teelusikallinen kasvisfondia. Soijarouheen annetaan turvota vartin verran, minkä jälkeen ylimääräinen neste valutetaan pois.

Sipuli ja valkosipulit pilkotaan, porkkanat raastetaan karkeaksi raasteeksi ja kaikki laitetaan paistinpannulle hetkeksi. Kun setti on vähän pehmennyt, lisätään soijarouhe ja käännellään hetki. Sekaan kipataan tomaattimurska, kuutioidut tomaatit ja ruokakerma. Lisätään sokeri, suola, mustapippuri ja sambal oelek ja annetaan hautua kymmenisen minuuttia. Lopuksi lisätään tuorejuusto ja tarkistetaan maku. Jos tarvitsee lisää potkua, laitetaan toinen lusikallinen sambal oelekia.

Spaghetti keitetään ohjeen mukaan. Annoksiin vuollaan päälle reilusti parmesaanilastuja.

.riikkis

2 kommenttia:

sohvi kirjoitti...

olen ihan samaa mieltä, edulliseksi opiskelijan arkimätöksi tämä on oikeasti hillittömän hyvää. teen omani lähes täysin samoista aineista ja samaan tapaan, tosin ilman maitotuotelisiä, ellei ole juhlapäivä. :) valkolöökiä ja tulisuutta tulee olla kunnolla.

terkut täältä Tiuran ruokataloudesta. herra vinkkas joskus mulle tämän blogin, armoton ruokablogiaddikti kun olen. vai olikohan se niin, että löysin ihan itse tänne ja Timo totes olan takaa, että jumalauta mä tunnen noi tyypit?
joka tapauksessa tykkään!

P kirjoitti...

Kiitos terveisistä. Hauska jos toi löytyminen tapahtui tuolla jälkimmäisellä tavalla :D.

Soijarouhe on kyllä aliarvostettu raaka-aine. Siitä saa maustamalla vaikka mitä!