sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Punajuuri-fetasalaatti ja kesäkurpitsarullat

Meillä jouluaaton kattaukseen on jo pidempään kuulunut punajuuri-fetasalaatti. Se on tosi hyvää! Mutsi on poiminut ohjeen jostakin ja alkuperäiseen tulee fetan sijaan vuohenjuustoa. Feta toimii sekin ihan hyvin, kun perheessä on muutama ei vuohenjuustosta pitävä.

Ainekset (4-6 henkilölle)

500 g tuoreita punajuuria
200g fetajuustoa
ruukku rucolaa
pari ruukkua erilaisia salaatteja
100 g pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa

Kastike

1 dl oliiviöljyä
yhden sitruunan mehu
1 valkosipulin kynttä murskattuna
suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria

Punajuuret pestään, mutta ei kuorita. Paistetaan uunissa 200 asteessa kypsiksi eli reilun tunnin verran. Kypsät punajuuret jäähdytetään, kuoritaan ja leikataan kuutioiksi. Pinjansiemenet paahdetaan pannulla. Salaatit revitään ja asetellaan vadille, päälle jäähtyneet punajuurikuutiot ja loput ainekset. Viimeisenä päälle nakataan kastike (tehdään ihan vaan sekottamalla kaikki ainekset yhteen).

Tapaspikkujoulujen innoittamina tehtiin kesäkurpitsarullia myös jouluaaton alkupalapöytään. Rullat on tosi yksinkertaiset tehdä ja ne on sellaista mun makuun sopivaa vähistä hyvistä raaka-aineista muodostuvaa settiä.

Ainekset:

kesäkurpitsa
paketti mozzarellaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
basilikaa

Marinadiin: oliiviöljyä, vaaleaa balsamicoa, suolaa ja pippuria

Ensiksi leikellään juustohöylällä pitkiä kesäkurpitsasiivuja. Marinadin ainekset sekoitetaan ja kesäkurpitsasuikaleet laitetaan marinoitumaan noin tunniksi. Marinoituneet siivut kääritään rulliksi mozzarellasiivun, aurinkokuivatun tomaatin ja basilikanlehden kanssa. Lopuksi komeuden voi kiinnittää cocktail-tikulla, jos tuntuu ettei muuten pysy kasassa.

.riikkis

Ei kommentteja: