sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Lasagne kylmäsavulohesta


Olen harkinnut pitkään kylmäsavulohilasagnen kokeilemista, mutta fiksun ohjeen puutteessa homma on jäänyt aina mietinnän asteelle. Hassua kyllä, nettireseptien melkoinen viidakko ei juuri tunne kylmäsavulohilassea. Päädyin soveltamaan kokkaukseni googlen ensimmäiseksi ehdottamasta Ruokalan ohjeesta.

Lopputulos oli hyvä ja kylmäsavulohi toimii lasagnessa paljon paremmin kuin lämmin serkkunsa. Jatkan edelleen kermaisemman rucolalla tai pinaatilla maustetun lassen suunnittelua, mutta sitä odotellessa tämäkin setti toimii mainiosti.

Ainekset:

Kalakastike:
punasipuli ja voita/öljyä paistamista varten
purkki Muttin paseerattua tomaattia (370 g)
purkki Muttin valkosipuli-tomaattimurskaa (370 g)
loraus soijakastiketta
valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
mustapippuria myllystä
vajaa nippu tuoretta ruohosipulia
250 g kylmäsavulohta

Valkokastike:
50 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
150 g juustoraastetta
ripaus muskottia ja suolaa

kolme kerrosta täysjyvälasagnelevyjä (meidän vuoassa 9 kpl)

Kuutioi ja freesaa sipuli ja puristettu valkosipulinkynsi. Lisää joukkoon tomaattimurskat ja mausteet ruohosipulia lukuun ottamatta. Hauduttele vartin verran. Lisää paloiteltu lohi ja silputtu ruohosipuli. Hauduta vielä hetki.

Seuraavaksi juustokastike. Sulata voi kattilassa ja kippaa sekaan vehnäjauhot. Anna kiehua hetki. Lisää sekaan maito ja anna paksuuntua. Sekoita vielä joukkoon mausteet ja suurin osa juustoraasteesta, mutta jätä vähän juustoa pinnalle ripoteltavaksi.

Lopuksi kootaan lasagne. Vuokaan alimmaksi juustokastiketta, sitten kalakastiketta, kerros lasagnelevyjä. Sama toistetaan pari kertaa. Lopuksi koko komeuden päälle kaadetaan loppu juustokastike ja ripotellaan juustoraastetta. Paistetaan 175 asteessa noin tunti.

Tarjoiluun kaveriksi vihreää salaattia ja marinoituja herkkusieniä.

.riikkis

Ei kommentteja: