maanantai 3. toukokuuta 2010

Graavilohi-parsapiirakka



Hesarin Ruokatorstain teemana oli 22.4. kevään parsaruoat. Sivulta löytyi hyvän kuuloinen parsapiirakan ohje, joka pääsi heti kokeiluun.

Ainekset:

1 pkt ruis-perunataikinaa (Sunnuntailta ainakin löytyy pakastealtaasta)
500 g valkoista parsaa (minä laitoin vihreää)
300 g graavilohta (tällä kertaa vain puolet määrästä eli yksi paketti)
1 sipuli
2 munaa
1 dl maitoa
mustapippuria
50 g parmesaania raastettuna

Sulatettu taikina levitetään voidellun piirakkavuoan pohjalle. Parsojen tyvestä leikataan puumainen osa pois ja ne kuoritaan. Minä jätin tällä kertaa kuorimisen väliin, koska käytin ilmeisen tuoretta vihreää parsaa. Parsat pilkotaan paloiksi ja keitetään vedessä 3 min. Lohi ja sipuli pilkotaan palasiksi ja levitetään parsapalojen kanssa piirakkapohjan päälle.

Munat, maito ja mustapippuri sekoitetaan kulhossa ja kipataan piirakan päälle. Päälle ripotellaan parmesaaniraaste. Paistetaan 200 asteessa noin 30 min.


Graavilohi kypsyi piirakassa sopivasti ja muodosti parsan ja parmesaanin kanssa hyvän kolmikon. Tykkäsin piirakasta tosi paljon! Ja pakastetaikinan ansiosta se valmistuu arki-iltanakin näppärästi. Piirakka taisi viedä voiton viime kevään suosikkiparsapiirakasta.

.riikkis

Ei kommentteja: