tiistai 29. kesäkuuta 2010

Marinoidut jeeraporkkanat


Löysin Pastanjauhantaa -blogista mielenkiintoisen rakuunaporkkanoiden ohjeen. Ostin nipun porkkanoita ja kas, ei meillä ollutkaan rakuunaa kotona. Pikainen pähkäily tuotti idean tehdä jeeraporkkanoita. Ainakin tällaisen intialaiseen ruokaan mieltyneen mielestä lopputulos toimi oikein hyvin. Alkuperäinen ohje löytyy tästä.

Ainekset:

nippu tuoreita pikkuporkkanoita (mitähän sellainen painaa, ehkä 300 g?)
vettä ja suolaa keittämiseen
kolme lorausta oliiviöljyä
loraus sitruunamehua
loraus juoksevaa hunajaa
1-2 valkosipulinkynttä
1 tl jeeraa
mustapippuria, suolaa

Porkkanat pestään ja jos siltä tuntuu niin halkaistaan. Keitetään kiehuvassa vedessä pari-kolme minuuttia. Jäähdytetään. Marinadin ainekset sekoitetaan ja kipataan rasiaan aseteltujen porkkanoiden päälle. Porkkanoiden annetaan maustua seuraavaan päivään saakka, mutta rasiaa kannattaa käännellä tasaisen maustumistuloksen saavuttamiseksi.

Porkkanat syötiin auralla täytettyjen herkkusienten ja grillattujen Hälsans kökin seesaminuggettien kanssa. Oli miten einestä tahansa, kasvissyöjän monta kesägrillausta on pelastettu kyseisen putiikin nuggeteilla ja soijanakeilla.

.riikkis

Ei kommentteja: