tiistai 21. syyskuuta 2010

Aurajuustoinen suppilovahverokeitto


Meidän perheessä on juostu aina innokkaasti sienimetsällä. Tapa on periytynyt, vaikka joskus teininä vannoinkin, että sieniä saa myös kaupasta. Oi sitä onnea, kun meidän uudet lenkkimaastot osoittautuivat viime viikolla varsin suppilovahverorikkaiksi! Noin tunnin keräilyrupeama tuotti kaupan isomman mallisen hedelmäpussin ihan täyteen sullottuna sieniä. Ja keräsin vain isoimmat sienet, pienet jätin suosiolla kasvamaan.

Tämä ohje oli kovassa käytössä kotikotona ja on edelleenkin! Oli pakko soittaa mutsille ja varmistaa tarkat suhteet. Ja soppa maistui ihan yhtä hyvältä kuin joka syksy tähänkin saakka.

Ainekset:

noin litra suppilovahveroita
6 dl kasvislientä (vettä ja kasvisfondia)
puolikas aurajuusto
1 dl kermaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl sitruunamehua

Sienet siivotaan, pilkotaan hieman ja annetaan hautua kattilassa omassa liemessään, kunnes neste on haihtunut. Lisätään voi ja vehnäjauhot ja paistetaan hetki. Kaadetaan sekaan erillisessä kattilassa tehty kasvisliemi, kerma, murustettu aurajuusto ja tomaattipyre. Haudutellaan nälästä riippuen hetkinen tai pidempi hetkinen. Lisätään sitruunamehu ja nostetaan kattila liedeltä.

.riikkis

Ei kommentteja: