keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Jalluinen luumulikööri


Suosikkilehteni, jonka uskollinen tilaaja olen ollut jo vuosia sisälsi tämmöisen loistavan kuuloisen luumulikööriohjeen. Loistavan siitä tekee se, että likööri tehdään jaloviinaan. Ainekset mitä tarvitset ovat:

1,5 l luumuja
4 dl sokeria
muutama luumun kivi
0,5 l jaloviinaa (yhden tähden)

Elikkäs luumut pilkotaan ja laitetaan purkkiin. Kaadetaan sekaan jaloviina ja sokeri. Annetaan olla kylmässä tekeytymässä vähintään kuukausi ja lopulta suodatetaan kankaan läpi pulloihin.

Ei voisi liköörin teko helpompaa olla! Mausta ei ole vielä mitään tietoa, mutta kuuleman mukaan sopii hyvin jälkiruokiin ja vaikka glögin sekaan. Oman kokemuksen mukaan maku paranee vanhetessa, joten luulen että maistiaisia otetaan vasta joulun tienoilla.

Siinä vaiheessa kun likööri suodatetaan pulloihin, voi luumuista tehdä jonkun jälkiruuan (jota ei ilmeisesti ole sopivaa tarjota lapsille). Voi olla että muuten sosiaalitantat koputtelevat ovella.

Yritän siis keksiä reilun kuukauden päästä jonkun jälkkärin, mihin luumut käytetään ja kerron siitä sitten taas täällä. Nyt suunnittelemaan omenaliköörin tekoa, kun siihenkin näyttää olevan ainekset tuossa pöydällä.

-Pauli-

Ei kommentteja: