lauantai 30. lokakuuta 2010

Supersuklainen kuivakakku


Kuivakakut on usein vähän ankeita. Kuivia. Vaan ei tämä kakku. Kunnon määrä rouhittua suklaata yhdistettynä kaakaojauheeseen saa kakun todellakin maistumaan suklaalle. Ohje on nyysitty Kinuskikissan mainiosta leivontablogista.

Ainekset:

80 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa

Margariini ja sokeri vaahdotetaan, joukkoon lisätään munat yksitellen ja kunnolla vatkaten. Sekaan lisätään yhdistetyt kuivat aineet ja kerma vuorotellen ja varovasti sekoitellen. Lopuksi taikinaan sekoitellaan rouhittu suklaa. Paistetaan ohjeen mukaan 175 asteessa noin 35 min (oma kakkuni tosin vaati paistoajaksi miltei 50 min).

Tein taikinaa 1,5 kertaisen satsin, koska testailin uutta avaruuskypäräksikin nimiteltyä kakkuvuokaani. Onhan se nyt hullua hurahtaa kakkuvuokiin, mutta näillä tulee kyllä hienon näköisiä kakkuja! Ja sitä paitsi kai tuollainen hankinta on aika tavalla ikuinen.

.riikkis

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on kuva Pasista tuo kyseinen kakkuvuoka päässä. Haluatteko kotialbumiinne?

ystävällisin terveisin

Kalastaja-Eemeli