maanantai 24. tammikuuta 2011

Dajm-muffinssit


Innostuin vääntämään sunnuntain kunniaksi muffinsseja. Teen kanssa on kivaa olla jotakin syötävää, mutta kaupan valmiiden leipomusten lisäainekuormat hirvittävät. Ja ovathan itse väännetyt paljon parempiakin!

Kinuskikissan blogin innoittamat muffinssit ovat tosi helpot ja nopeat. Ja muuten ihanan suklaiset! Muffinssien seuranalaisena toimii parhaiten mikä muukaan kuin Kusmin Spicy chocolate.

Ainekset:

1 levy Maraboun Daim-maitosuklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Puolet suklaalevystä leikellään rouheeksi, toinen puoli saa jäädä paloiksi. Margariini ja sokeri vaahdotetaan ja lisätään munat yksitellen. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan vuorotellen maidon tai kerman kanssa. Lopuksi sekaan sekoitellaan suklaarouhe.

Taikina nostellaan lusikalla muffarivuokiin ja päälle painetaan yksi suklaapala sydämeksi. Komeus peitetään vielä pienellä määrällä taikinaa. Paistetaan 225 asteessa 12-15 min.

Ja tätähän voi muuten varioida ihan loputtomiin erilaisten suklaiden kanssa. Valkosuklaamuffarit, geishamuffarit, dumlemuffarit...

.riikkis

2 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Näihin tulee tarpeeksi suklaata:)
Herkuilta näyttävät, täytyy varmaankin tänään tehdä teen seuraksi!

P kirjoitti...

Todellakin, suklaata on riittävästi! Testattiin viikonloppuna korvata taikinan sekaan laitettu suklaarouhe Marianne crushilla ja toimi sekin! Suklaapalat laitoin suklaasydämiksi kuten alkuperäisessäkin ohjeessa.

.riikkis