maanantai 10. tammikuuta 2011

Soijarouhe-porkkanapihvit




Innostuin tänään töiden jälkeen vääntämään kasvispihvejä soijarouheesta ja porkkanaraasteesta. Toimivia tuli! Pihvit saivat kaveriksi peruna-porkkanamuussia ja eilistä auradippiä. Kaksi ihmistä sai tuhottua alle puolet pihvisatsista. Niistä siis askarrellaan huomenna myös kasvishampurilaisia.

Pihvien ainekset (noin neljälle):

1,5 dl tummaa soijarouhetta
2,5 dl porkkanaraastetta eli noin kaksi porkkanaa
noin 10 cm pätkä purjoa
kolme valkosipulinkynttä
1,5 dl ruiskorppujauhoa
kaksi munaa
2-3 rkl Santa Marian Hot habanero & Passion -salsaa
pari reilua ruokalusikallista ranskankermaa tai kermaviiliä (ei välttämätön)
kasvisfondia, soijakastiketta, mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen

Keitä 3 dl vettä kiehuvaksi. Lisää soijarouhe ja reilu loraus kasvisfondia ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Valuta neste pois. Sekoita soijarouhe, munat ja korppujauhot. Jätä turpoamaan hetkeksi.

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja pilko purjo pieneksi hakkelukseksi. Kuullota pannulla pilkotut valkosipulinkynnet ja purjo. Lisää porkkanaraaste ja mausteet: muutama loraus soijakastiketta, usempi kierros mustapippuria myllystä ja salsakastike. Aika tiukan Hot Habanero & Passionin voi toki korvata miedommallakin vaihdoehdolla. Kuullota hetkinen ja yhdistä seos turpoamassa olevaan soijarouheseokseen. Lisää vielä halutessasi vähän ranskankermaa tai kermaviiliä. Tällä kertaa pihvitaikinaan päätyi jämät eli puolikas purkki ranskankermaa.

Jos valmis taikina tuntuu liian löysältä, lisää siihen vähän korppujauhoja. Sopivan paksu taikina on helppo paistaa, eivätkä pihvit hajoa pannulla. Taikinasta muotoillaan littanoita pihvejä, jotka paistetaan pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin. Pihvit ovat valmiita, kun ne ovat saaneet vähän väriä pintaan.

Auradipin ainekset:

purkki kermaviiliä
vajaa pala aurajuustoa murustettuna
0,5 tl sokeria
mustapippuria

Ainekset sekaisin ja maustumaan jääkaappiin hetkeksi.

Peruna-porkkanamuusin ainekset (epäloogisesti kolmelle):

kuusi perunaa
kaksi isoa porkkanaa
maitoa, voita, suolaa

Kuoritut perunat ja porkkanat pilkotaan ja keitetään kypsiksi. Kaadetaan vesi pois ja laitetaan sekaan nokare voita ja pari lorausta maitoa. Soseutetaan muussiksi joko perunanuijalla tai sähkövatkaimella. Ensimmäiseksi mainitulla tulee rouheaa muussia ja jälkimmäisellä sileää. Meiksi tekee sileää ja Pauli rouheaa.

.riikkis

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tein noita pihvejä hiukan muunneltuina ja hyviä tuli! Minulla ei ollut tuota salsaa, sen sijaan laitoin makeaa chilikastiketta 2 rkl, ja laitoin kermaviilin/ranskankerman sijasta ihan tavallista ruokakermaa 3 tl kun tuntui sitä kaipaavan.
Hieman tarkennusta olisin kaivannut paistoaikaan, ekaa kertaa kun kasvispihvejä tein niin en tiennyt millaisia niiden olisi kuulunut olla kypsinä mutta missään nimessä ei mielestäni riittänyt pelkästään se että pihvi sai väriä pintaan.
Kiitos kuitenkin inspiksestä ja lisää rautalankaohjeita myös meille aloitteleville kokeille :)

Keittokulma kirjoitti...

Kiitos kommentista! Paistoaika riippuu niin paljon lämpötilastakin, kuumemmalla levyllä pihvit saavat nopeasti väriä pintaansa eivätkä kuitenkaan kypsy sisältä.

Mutta olet oikeassa, ohjeiden pitäisi olla niin tarkkoja että myös aloitteleva kokkaaja onnistuu niillä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, hyviä tuli, vaikkei kotoa löytynyt valkosipulia eikä salsakastiketta tähän hätään. Tulinen ketsuppi ja sinaappi korvasivat hyvin.