perjantai 14. tammikuuta 2011

Tulinen porkkana-vuohenjuustosalaatti


Hesarin ruokatorstai esitteli tällä viikolla täydellisen parin eli porkkanan ja korianterin yhdistelmiä. Ohjeista useampi vaikutti kiinnostavalta ja tänään testattiin tulista porkkana-vuohenjuustosalaattia lohen kaveriksi. Salaatti oli tosi hyvää, mutta marketin random-chilillä liian tulista. Luin ohjetta huolimattomasti ja luulin salaattiin kuuluneen kokonaisen chilin. Pienensin annosta reiluksi puoleksi chiliksi. No, salaatti oli ainakin nimensä mukaisesti tulista!

Ainekset (2-4 annosta):

6 keskikokoista porkkanaa
3 rkl öljyä
1/2 chiliä
1 1/2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
1 rkl hunajaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl merisuolaa
100 g vuohenjuustoa
1/2-1 ruukkua korianteria
2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä

Porkkanat kuoritaan ja viipaloidaan, chili halkaistaan, poistetaan siemenet ja silputaan. Porkkana ja chili paistetaan pannulla öljyssä. Sekaan lisätään inkivääriraaste, hunaja, juustokumina ja suola. Paistetaan kunnes porkkanat ovat pehmenneitä, mutta eivät missään nimessä mössöisiä. Annetaan jäähtyä.

Salaatti kootaan annoksiksi lautasille laittamalla pohjalle porkkanat ja lisäämällä päälle pieneksi paloiteltu juusto, silputtu korianteri ja paahdetut auringonkukansiemenet.

P.S. Siemenet paahdetaan kuumalla pannulla ilman mitään öljyä ihan vaan muutama minuutti niitä käännellen.

Porkkanaohjeet olivat tosi kiva oivallus, koska porkkana tuntuu jotenkin aliarvostetulta juurekselta. Kieltämättä itsellekin porkkana merkitsi pitkään koulun kamalia appelsiinimehulla ja raejuustolla ryyditettyjä raasteita (en pystynyt syömään raejuustoa kuin varmaan 25-vuotiaana seuraavan kerran) tai lounasravintoloiden veteliä keitettyjä porkkanoita, mutta oikeasti porkkana on tosi hyvä, ekologinen ja edullinen lisä ruokapöytään.

Korianteri ja porkkana sopivat hyvin yhteen, mutta toinen hyvä liittolainen porkkanalle on tässäkin ohjeessa käytetty juustokumina. Jos korianteri on aivan ehdoton ei, voi tätä ohjetta varmasti soveltaa korvaamalla sen tuoreella rakuunalla.

.riikkis

Ei kommentteja: