keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Paistettua thairiisiä ja rapuja


Kokkailtiin sunnuntaina tequilalla liekitettyjä isoja katkarapuja ja paistettua riisiä. Toimiva setti, eikä tequilakaan mennyt hukkaan vaan maistui kivasti kypsissä ravuissa. Riisin ohje löytyi Santa Marian nettisivujen thai-reseptiarkistosta.

Hao Pad - paistettu thairiisi

1/2 dl ruokaöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 munaa
4 dl keittämätöntä jasmiiniriisiä
2 rkl vihreää currytahnaa
1-2 rkl kalakastiketta
1 punainen paprika
100 g vihreitä papuja
1 tomaatti
3 rkl salottisipulia

Koristeluun tuoretta korianteria ja chiliä

Riisi keitetään ohjeen mukaan kypsäksi. Pavut keitetään kattilassa kypsiksi, keittoaika muutamia minuutteja. Pilkottu sipuli ja valkosipuli kuullotetaan pannulla öljyssä. Siirretään pannun sivuun ja pannun toiselle puolelle kaadetaan kaksi kanamunaa, joiden rakenne on ensin vatkattu kulhossa kevyesti rikki. Munien annetaan jähmettyä hetki ennen kuin ne sekoitetaan sipuliseokseen. Lisätään ensin kypsä riisi, sitten currytahna ja kalakastike. Seuraavaksi lisätään pilkottu paprika ja salottisipuli, kuutioitu tomaatti ja pavut. Kuumennetaan nopsaan sopivan lämpimäksi (liian kauan kuumentaessa riisi saattaa paakkuuntua). Koristellaan tuoreella korianterilla (nam!) ja chilillä.

Liekitetyt tequila-ravut

paketti isoja katkarapuja
puoli desiä tequilaa
suolaa ja mustapippuria

tarjoiluun tulista maapähkinädippiä (löytyy etnisistä ruokakaupoista ja kausittain jopa Lidlistä!)

Sulatetut ravut paistetaan pannulla oliiviöljyssä ihan hetkinen, että alkavat punertaa. Pienessä kattilassa lämmitetään tequila ja sytytetään palamaan. Kiehuva viinas kaadetaan rapujen päälle ja annetaan palaa hetkinen. Sammutetaan tarvittaessa kannella. Lopuksi ravut voi pujottaa vartaaseen jos siltä tuntuu. Rapuja dippaillaan tuliseen maapähkinädippiin.

.riikkis

Ei kommentteja: