keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Raparperi-omenakeikauskakku


Raparperiteema jatkuu vaan! Tosin kohta alkaa riittää ja onneksi mansikka-aika alkaa jo olla täällä! Tätä kakkua on syöty koko alkukesä, se on ihanan mehevä. Paras kaveri kakulle on vaniljajäätelö. Ohje on niinkin kaukaa, kuin Pirkka-lehdestä 6-7/96. Ohjeesta on kiittäminen työkaveri-Saaraa.

Ainekset:

Vuokaan
50 g voita (ohjeen mukaan margariinia, mutta meillä käytetään voita!)
1 dl fariinisokeria
5 dl raparperia paloina
2 omenaa

Taikina
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle laitetaan voi ja fariinisokeri. Paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 3 minuuttia ja tasoitellaan seos tasaisesti vuoan pohjalle.

Raparperit huuhdellaan ja pätkitään sentin mittaisiksi pätkiksi, omenat kuoritaan ja kuutioidaan. Ripotellaan vuokaan voi-fariinisokeritöhnän päälle.

Huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdotetaan sähkövatkaimella, lisätään huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten (hmm, ohjeitahan ei pidä lukea kaksimielisesti...). Vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe sekoitetaan erikseen kulhossa ja lisätään taikinaan. Sekoitetaan varovasti ihan vaan sen verran kuin on tarvis. Taikina levitetään raparperi-omenakerroksen päälle kakkuvuokaan. Paistetaan uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40-50 min.

Valmis kakku kumotaan lautaselle hieman jäähtyneenä. Vinkki vinkkinen, ainakin mun irtopohjainen kakkuvuoka valuttaa uunin pohjalle tuota voiseosta, eli kakun alle kannattaa laittaa leivinpaperilla varustettu uunipelti.

1 kommentti:

Katarina kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta!