keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Suklaatasting Fiskarsissa

Maistelusetti.

Olimme viime viikolla Fiskarsissa viettämässä työpaikan virkistyspäivää - ja miten ihanaa sellaista! Fiskars oli minulle aivan uusi tuttavuus ja ihastuin siihen heti. Vanhoja kauniita taloja, kiinnostavia paikkoja, hyvää ruokaa ja ihana ihana suklaapuoti Petris chocolate room. En nyt ihan äkkiä keksi edes sanoja kuvaamaan ihastustani sympaattiseen suklaapuotiin ja sen järjestämään suklaatastingiin.

Maistelu alkoi maistamalla suklaan raaka-ainetta, kaakaovoita (jauhe lusikassa ylimmässä kuvassa). Jatkoimme suklaajutun lomassa kohti erilaisia suklaita ja paikan päällä käsityönä valmistettuja praliineja kohti. Oli hauska kuunnella niin intohimoista tarinaa suklaasta, opin ihan valtavasti kaikkea uutta tästä suosikkiherkustani. En yleensä pidä erityisen paljon suklaakonvehdeista, mutta nämäpä olivat aivan vertaansa vailla eikä ihme, sillä praliineissa ei käytetä mitään keinotekoisia raaka-aineita. Minttu on tuoretta yrttiä ja banaani oikeaa banaania. Ei kuulemma esansseja ja margariinia (vaan oikeaa voita!) tähän taloon.

Lopuksi maistoimme kakkuja, tosin jouduin nostamaan kädet ilmaan ja ihan vain maistamaan...

Harmikseni en uskaltanut ostaa herkkuja mukaan kotiin, koska päivän lämpötila lähenteli hellelukemia. Jos suklaat eivät olisi sulaneet bussissa, ne olisivat tehneet sen viimeistään työpaikan pihassa auringossa odottaneessa autossani. Mutta ensi kerralla sitten - ja se ensi kerta tulee toivottavasti vielä tänä kesänä. Fiskars on kätevä paikka päiväretkelle, niin lähellä mutta kuitenkin aivan erilainen. Melkein kuin ulkomailla olisi!

Suklaapuoti ulkoa.

3 kommenttia:

Katarina kirjoitti...

Ihana ympäristö tuo Fiskars! Ja nuo suklaat ja kakut, nami!

saarah kirjoitti...

oijoij joijoi mulle kans!

Tusla kirjoitti...

JOs oikein olen ymmärtänyt niin Petrillä on nykyisin liike myös Helsingissä Töölössä. Vaikka Fiskarsissahan on aina mukava käydä! :)