torstai 1. syyskuuta 2011

Tavallinen tattipasta

Maanantain metsälenkiltä tarttui mukaan pussillinen erilaisia herkku- ja punikkitatteja. Ei siis muuta kuin syksyn ensimmäisen tattipastan tekoon! Tatteja näyttäisi pukkaavan maan uumenista kiitettävällä tahdilla, mutta kovin ovat matoisia. Jopa sellaiset ihanan pienet ja kiinteät sienet.

Tattipasta on yhdistelmä erilaisia netistä löytyneitä perusohjeita. Jotain potkua se kuitenkin jäi vielä kaipaamaan. Olkoon tavallinen tattipasta, ehkä valmistan vielä joskus sen taivaallisen tattipastan. Ehkä lehtipersiljan voisi korvata vaikka timjamilla tai rosmariinilla ja pasta saisi vähän luonnetta?

3-4 annosta

500 g siivottuja tatteja
kaksi salottisipulia
valkosipulinkynsi
siivu voita sienten paistamiseen
2 dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä
mustapippuria, suolaa
sileälehtistä persiljaa ja parmesaania
kourallinen saksanpähkinöitä

penne-pastaa pakkauksen ohjeen mukaan

Pähkinät paahdetaan kuumalla pannulla ja siirretään sivuun. Siivotut sienet leikataan kuutioiksi ja paistetaan sipulisilpun ja puristetun valkosipulinkynnen kanssa voissa paistinpannulla. Sekaan kaadetaan kuohukerma ja valkoviini ja annetaan hautua hiljalleen kannen alla noin kymmenen minuuttia. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Pasta keitetään pakkauksen ohjeen mukaan.

Lautaselle annostellaan pastaa ja sienikastiketta. Annos koristellaan tuoreella persiljalla, parmesaanilastuilla ja saksanpähkinöillä. Juomaksi loput valkkaripullosta, tietenkin!

.riikkis




Ei kommentteja: