tiistai 18. lokakuuta 2011

Suppilovahveromunakas

Kävin taas kertaalleen keräämässä syksyn viimeiset suppilovahverot. Ei sillä että sienikausi olisi päättymässä, mutta minä en todellakaan tarvitse enää lisää sieniä. Niitä on pakastimessa kyllä sen verran, mitä talven aikana tulee syötyä. Ja toisekseen koko sieniruoat on ehkä jo nähty tämän syksyn osalta.

Suppilovahveromunakasta tuli vielä testattua, ihan toimiva setti. Vaikka ei sitä voi kieltää, etteikö perinteinen sienipiirakka olisi parempi. Ehkä tämä on terveellisempi ilman piirakkapohjaa? Karppiversio suorastaan, jos jaksaa olla sellaisesta kiinnostunut.

Ainekset:

200 g suppilovahveroita tai siitakesieniä
2 porkkanaa kuorittuna
1 keltainen paprika
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
nokare voita paistamiseen
1 dl tuoretta timjamia
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
4 munaa
1 prk kermaviiliä
pussi auramurua

Suppilovahverot siivotaan ja pilkotaan. Porkkanat raastetaan ja paprika suikaloidaan. Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja silputaan. Suppiksia paahdetaan pannulla kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut (ja sitähän haihtuu, varsinkin sadekelien aikaan). Lisätään voi, porkkanat ja sipuli. Kuullotetaan noin viiden minuutin ajan. Lopuksi lisätään paprikat, timjami ja mausteet.

Munien rakenne vatkataan kulhossa rikki ja joukkoon lisätään kermaviili. Kasvisseos kaadetaan voideltuun pyöreään piirakkavuokaan ja päälle lätkäistään muna-kermaviiliseos. Pinnalle ripotellaan pussillinen auramurua. Paistetaan 200 asteisen uunin keskitasolla noin 25-30 min.

Alkuperäinen ohje on Maku 5/2011 -lehdestä. Korvasin omassa versiossani persiljan timjamilla ja lisäsin ohjeeseen aurajuuston. Ilman aurajuustoa munakas oli vähän mauton, mutta varmasti terveellisempi...




Syksyn viimeiset?

3 kommenttia:

Hayley kirjoitti...

Meilläkin on noita viimeisiä suppiksia syöty jo monta kertaa. Vannomatta paras... ;)

LukanLusikassa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
LukanLusikassa kirjoitti...

Itse poimin viimeiset täällä Keski-Suomen korkeudella 16.11.2011.
Kenties jatkomuokkaan edelleen reseptiäsi omiin kokkauksiini :)

http://lukanlusikassa.blogspot.com/